Vlinder (Esther Smit)
Je neemt geen foto’s, je maakt ze” Ansel Adams, Amerikaans landschapsfotograaf
2017

Fotoweekend Limburg

Bij op bloeiende lavendel.
CreativeFox fotografie workshops

Boomkikkers, vlinders, libellen en het

Limburgse landschap

 Midden Limburg is voor liefhebbers van natuurfotografie een waar eldorado. Daarom organiseren wij een afwisselend feestweekend in dit prachtige gebied. Elke deelnemer wordt begeleid op zijn eigen niveau.

Programma

We verzamelen zaterdagochtend om 10 uur in het bezoekerscentrum van Nationaal Park de Groote Peel. Na koffie en kennismaking lopen we naar de vlindertuin waar in de zomer veel verschillende vlinders te zien zijn (o.a. atalanta, gehakkelde aurelia, bont zandoogje en bont dikkopje). Hierna gaan we verder het nationale park in. Onderweg zien we insecten, vlinders en vogels in een prachtig landschap. We nemen de tijd om te lunchen (zelf meenemen). In de loop van de middag komen we aan in onze sfeervolle en comfortabele hotel. Na het avondeten is het tijd om elkaars foto's te bekijken en laten we zien hoe je foto's kunt bewerken in Lightroom. De volgende dag staan we heel vroeg op om libellen te fotograferen in de Ravenvennen. In dit gebied komen 30 soorten libellen voor. Het is door de vlinderstichting uitgeroepen tot libellenreservaat. Libellen laten zich 's ochtends vroeg het makkelijkst fotograferen omdat zij nog moeten opwarmen in de zon. Bovendien zorgt de lage ochtendtemperatuur voor prachtige dauwdruppels op de libellen. Na de lunch rijden we naar het gebied waar we op zoek gaan naar de boomkikkers. Als het weer meezit is de kans groot dan we deze fotogenieke diertjes kunnen fotograferen.

Benodigheden

- Digitale camera - Eventueel statief en macro objectief Geschikt voor Het weekend is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Locatie Midden Limburg, Hotel te Venlo Bereikbaarheid De locatie is uitstekend bereikbaar met eigen en openbaar vervoer. Kosten 225 euro. Inclusief: 1 overnachting in uitstekende hotel in 2-Persoonskamers met aparte bedden. Ontbijtbuffet op dag 2. Informatieboekje (PDF). Begeleiding door twee professionele fotografen. Niet inbegrepen Diner en lunch 2e dag. Aantal deelnemers Maximaal 8. Conditie Om te kunnen fotograferen op de mooiste plekken wandelen we dagelijks rond de 6 kilometer. Algemene informatie Workshopleiders: Esther Smit en Taco Vos

Data, tijd en locatie

Nieuwe planning volgt voorjaar 2019
We staan vroeg op libellen te fotograferen. Deze struiksprinkhaan heeft zich in een bloem verstopt. Libellen hebben vaak fraaie kleuren. In juli zijn er veel vlinders te vinden. Boomkikkers zitten vaak op braamstruiken. Reserveren Reserveren Parende libellen in het riet.